بخشش خیانت

بخشش خیانت

بخشش خیانت

بخشش خیانت کار بسیار دشواری است. چون همسر خیانت‌کار پیمان و تعهد زناشویی را زیر پا گذاشته است. اما می‌توان گفت که خیانت الزاماً یک رابطه را از اساس نابود نمی‌کند. با ارتباط و تعامل مناسب، نیت و قصد بازسازی دوباره‌ی زندگی مشترک و طی کردن مراحل روان‌درمانی می‌توان از خیانت گذر کرد و این کاری است که بسیاری از زوج‌ها انجام داده‌اند.

شاید به نظر غیرقابل‌باور برسد، اما شواهد نشان می‌دهند که بعد از درمان این زخم، روابط بعضی همسران قدرتمندتر شده است.

مسئولیت همسر خیانت‌کار

بعد از اینکه خیانت و رابطه‌ی خارج از ازدواج به پایان برسد و همه چیز مشخص شود، ممکن است کسی که مورد خیانت واقع شده است دچار فروپاشی روانی شود، پی‌درپی سؤال بپرسد و نگران و مضطرب بشود.

اگر همسر خیانت‌کار تمایل دارد که زندگی مشترک شکسته‌شده را انجات بدهد، باید به احساسات جریحه‌دارشده‌ی همسرش توجه کند. در گذر از این مرحله، همسر خائن مسئولیت سنگینی دارد و باید با صبوری و رعایت نکات لازم همسرش را در این غم بزرگ همراهی کند.

چطور بخشش خیانت امکان‌پذیر می‌شود؟

بخشش خیانت به این معنا نیست که اجازه بدهیم فرد خائن بدون تنبیه و مواجهه با عواقب کارش به راحتی به زندگی مشترک ادامه بدهد. بخشش خیانت یک الزام یا اجبار نیست و در مواردی که فرد خائن پشیمان نیست یا مسئولیت رفتار اشتباهش را به عهده نمی‌گیرد، انتخاب فردی که مورد خیانت واقع شده است، می‌تواند خروج از آن زندگی مشترک باشد.

در صورتی که همسر خائن احساس گناه نکند و نخواهد علت کارش را درک کند و در صدد جبران بربیاید، بخشش بی‌فایده است.

وقتی بخشش اتفاق بی‌افتد، قلب شکسته‌ دیگر شکنجه نمی‌بیند. درواقع این بخشش پاداش به کسی است که صدمه دیده و از اعتمادش سوء‌استفاده شده است. بازسازی اعتماد و صمیمیت ازدست‌رفته هرگز کار راحتی نبوده است و نیازمند تلاش بسیار است.

اگر این اتفاق برایتان افتاده، با خیانت همسرتان مواجه شده‌اید و او را پشیمان می‌بینید، بهتر است که قبل از انجام هر واکنشی خوب فکر کنید و حتماً به همراه همسرتان به درمانگری متخصص و با تجربه‌ی کافی در این زمینه مراجعه کنید.

خودتان هم می‌‌توانید با مطالعه و جست‌وجو در این زمینه، آگاه‌تر شوید.

بخشش خیانت امکان پذیر است اما آسان نیست

قدم‌هایی در راه بخشش خیانت

در ادامه مراحل و رفتارهایی را به عنوان قدم‌هایی در راه رسیدن به آمادگی برای بخشش خیانت به شما معرفی می‌کنیم:

  • نام کسی که به شما خیانت کرده را بنویسید.
  • به خودتان اعتراف کنید که چقدر آسیب دیده‌اید و چقدر ممکن است از همسرتان متنفر باشید.
  • به زمان‌هایی فکر کنید که با رفتار و اعمالتان موجب ناامیدی و رنجش دیگران شده‌اید. همه‌ی ما در روابط عاطفی بدهکاری‌هایی داریم که هرگز موفق به پرداختشان نشده‌ایم. هیچ کس کامل نیست. هیچ کس خالی از اشتباه نیست. همه‌ی ما گاهی احتیاج به بخشیده شدن داریم. شاید ما هرگز کاری به هولناکی خیانت نکرده‌ایم اما تا زمانی که خودمان را برتر از دیگران بدانیم، قادر به بخشش نخواهیم بود.
  • تصمیم بگیرید که بار سنگین کار اشتباه همسرتان را به دوش بگیرید. شجاع باشید و تصمیم بگیرید که با درد عظیم این اتفاق مواجه شوید و از آن فرار نکنید. وقتی این کار را بکنید، درد کم‌کم فروکش می‌کند.
  • تصمیم بگیرید که ببخشید. با صدای بلند به خودتان بگویید: «من می‌خواهم او را ببخشم.» این تصمیم باید واقعی و از ته دل باشد.
  • انتظار نداشته باشید که تصمیم شما برای بخشش خیانت همسرتان، موجب تغییری اساسی در او شود.
  • سعی کنید همسرتان را درک کنید. از خود بپرسید که او در حال حاضر چه حسی دارد؟ چطور به این مسأله نگاه می‌کند؟ چرا این کار را انجام داده است؟ چه تجربیاتی در زندگی آنقدر او را آسیب‌پذیر کرده است که همچین اشتباهی کند؟
  • به مزایای بخشش فکر کنید. این تصمیم شما را از درد و رنج گذشته رها می‌کند و سلامت جسمی و روانی‌تان را افزایش خواهد داد.
  • به این فکر کنید که از این تجربه چه چیزهایی یاد گرفته‌اید. در آینده چه کارهای مفیدی می‌توانید انجام دهید؟ چطور می‌توانید به دیگران کمک کنید تا از این درد مشابه گذر کنند؟ وقتی هدف دردی که کشیدید را درک کنید به خودتان کمک خواهید کرد و بخششی که انجام داده‌اید را بی‌معنی و بی‌ارزش نخواهید دید.
  • نقش خودتان را در رنجی که کشیده‌اید ببینید و بپذیرید. مسلماً شما در وقوع خیانت تقصیری نداشته‌اید. همسرتان ساده‌ترین و غیراخلاقی‌ترین تصمیم را گرفته و نظر شما را هم نپرسیده، اما آیا در فروپاشی رابطه‌تان و رسیدن آن به چنین مرحله‌ای هیچ نقشی نداشته‌اید؟ خوب به اعمال و رفتارتان در گذشته فکر کنید و برای اصلاحات اساسی خودتان و نقشی که در زندگی مشترک دارید، قدم بردارید.

بخشش خیانت یک فرآیند زمان بر و سرشار از انواع احساسات مثل خشم، غم، اضطراب و …. است. آنچه اهمیت دارد این است که صبور باشید و همراه با همسرتان از یک برنامه‌ی دقیق و هدف‌مند پیروی کنید.

در ادامه مطالعه‌ی مقاله‌ی «خیانت در زندگی مشترک» را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بخشش خیانت ، علل و عوامل خیانت ، راهکارهای پیشگیری از خیانت ، نشانه های خیانت را بیشتر بشناسیم ، خیانت در زندگی مشترک




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : idanito
تاریخ : چهار شنبه 13 تير 1397
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: